Κορυφαίος ο Λούκα Μόντριτς …

Αδιαμφισβήτητος θριαμβευτής των βραβείων της FIFA για τον κορυφαίο της σεζόν 2017-2018 είναι ο Λούκα Μόντριτς.

Αφού είχε διαφορά +10% από τον Κριστιάνο Ρονάλντο και +18% από τον Σαλάχ.  Πίσω και από τον Μπαπέ ο Μέσι! Ο Κροάτης χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε κορυφαίος στο gala της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το βράδυ της Δευτέρας στο Λονδίνο, με τους Μέσι και Κριστιάνο να μην δίνουν το «παρών» από τη στιγμή που ουσιαστικά θα παραλάμβαναν μονάχα το βραβείο για την συμμετοχή τους στην κορυφαία 11άδα της FIFPro.

Ο Λούκα Μόντριτς κέρδισε το 29,05% των θετικών ψήφων, έναντι του 19,08% του Ρονάλντο και του 11,23 του Μοχάμεντ Σαλάχ (που κέρδισε το Puskas Award για το γκολ του απέναντι στην Έβερτον). Ο Μοχάμεντ Σαλάχ ήταν ο μεγάλος νικητής όσον αφορά στο καλύτερο γκολ της περσινής σεζόν, με τη FIFA να του δίνει το σχετικό βραβείο για τη “ζωγραφιά” του στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον. Ο Αιγύπτιος νίκησε τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος στην κατηγορία και παρέλαβε το βραβείο του στην εκδήλωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στο Λονδίνο.

Ίσως όμως η  πιο εντυπωσιακή είδηση της βραδιάς να ήταν άλλη και συγκεκριμένα η επιλογή του 31χρονου Αργεντινού να συμπεριλάβει για πρώτη φορά μέσα στις ψήφους του και τον Κριστιάνο Ρονάλντο: δίνοντας 1 πόντο στον Πορτογάλο, 2 στον Εμπαπέ και 3 στον Μόντριτς. Σημειώνεται πως από το 2011 που έχει το δικαίωμα ψήφου ως αρχηγός της εθνικής Αργεντινής, ο “Pulga” επέλεγε παίκτες που να προέρχονται είτε από το σύλλογό του (Μπαρτσελόνα) ή από την εθνική ομάδα της χώρας του (Αργεντινή).

Η υπόλοιπη 10άδα και τα ποσοστά των ψήφων που κέρδισαν διαμορφώθηκε ως εξής:

4.Μπαπέ (10,52%) 5.Μέσι (9,81%) 6.Γκριεζμάν (6,69%) 7.Αζάρ (5,65%) 8.Ντε Μπρόινε (3,54%) 9.Βαράν (3,45%) 10.Κέιν (0,98%).

Ναυάγιο Μουρίνιο, δεν πήρε ουτε μια ψήφο στα βραβεία της FIFA.

Τεράστια αποτυχία για τον Ζοσέ Μουρίνιο στη χθεσινή ψηφοφορία της FIFA καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός δεν πήρε ούτε μία ψήφο! Ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν περνάει και το καλύτερο διάστημα στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αναμφισβήτητα δεν περίμενε να τον βρει και αυτό που συνέβη χθες βράδυ στα βραβεία των κορυφαίων της FIFA. Στην ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή, την πρώτη θέση πήρε ο Ντιντιέ Ντεσάν για το γεγονός ότι οδήγησε τη Γαλλία στην κατάκτηση του Μουντιάλ.

Στη σχετική ψηφοφορία συμμετείχε και ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ωστόσο είδε τη διαδικασία να ολοκληρώνεται χωρίς να τον ψηφίζει ούτε ένας! Αναμφίβολα ένα… ναυάγιο για τον Special One, ο οποίος προσπαθεί να φτιάξει ξανά το προπονητικό του προφίλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ονειρικό 2018 όπου ο Κροάτης χαφ έγινε η απόδειξη της… ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

Ήταν ο άνθρωπος που πιστώθηκε τεράστιο μερίδιο της επιτυχίας της Τότεναμ να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ναι μεν είχε μαζί και τον Γκάρεθ Μπέιλ που τότε είχε αρχίσει να κάνει ντόρο στην Premier League και να «ταξιδεύει» τ’ όνομά του εκτός Αγγλίας, είχε και τον Χάρι Ρέντναπ στην άκρη του πάγκου των «σπιρουνιών», είχε τον Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ για παρέα και η Ρεάλ τον έκανε δικό της έναντι 35 εκατ.ευρώ.

Είχαν προηγηθεί εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Κροατίας στο Euro του 2012 σε Πολωνία και Ουκρανία κι ας μην προχώρησε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρα από τη φάση των ομίλων, εκεί όπου αντιμετώπισε Ισπανία και Ιταλία.

Εκείνο το καλοκαίρι, λοιπόν, πριν από έξι χρόνια, η «Marca» είχε διεξάγει ψηφοφορία τους αναγνώστες της, αναφορικά με τη χειρότερη μεταγραφή που πραγματοποιήθηκε στη θερινή περίοδο, σε όλες τις μεγάλες ομάδες της La Liga. Μαντέψτε ποιος βγήκε πρώτος…

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου της «βασίλισσας», αδυνατούσε να προσαρμοστεί στα νέα, πολύ πιο απαιτητικά δεδομένα για εκείνον, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Δεν μπορούσε να καθιερωθεί στα βασικά πλάνα του προπονητή του και μάλιστα, μιλώντας στην εφημερίδα της πατρίδας του, «Sportske», είχε αναφέρει: «Έτσι είναι σε μεγάλα κλαμπ όπως η Ρεάλ. Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει τεράστια πίεση για να πετύχεις, ειδικά όταν είσαι νέο μέλος στην ομάδα με καλοκαιρινή μεταγραφή. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είναι, όμως, πολύ μεγάλη η πρόκληση να προσαρμοστείς στα δεδομένα της Ρεάλ. Είχα κάποια καλά ματς, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να κάνω ακόμα καλύτερα πράγματα».

Με αυτά τα λόγια, είχε επιβεβαιώσει πως όντως έπρεπε να καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, ωστόσο, δεν βοηθούσε καθόλου και το γεγονός πως είχε ανοίξει ψαλίδα μεγαλύτερη των 15 βαθμών από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, επομένως όλη η πίεση που ασκούταν στη Ρεάλ, επηρέαζε ακόμα περισσότερο έναν παίκτη όπως ο Μόντριτς, που αποκτήθηκε για κάτι καλύτερο και η ομάδα αδυνατούσε ν’ ανταποκριθεί όπως όφειλε.

Εν έτει 2018, ο Λούκα Μόντριτς θεωρείται άξιος νικητής του βραβείου για τον καλύτερο της σεζόν 2017-2018 από τη FIFA, έχοντας καταφέρει τρομερά πράγματα μέσα στο χρονικό διάστημα το οποίο λήφθηκε υπόψιν στην ψηφοφορία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, βάζοντας τέλος στο… μονοπώλιο των Κριστιάνο Ρονάλντο και Μέσι αναφορικά με τις ατομικές διακρίσεις.

email > info@tipsmaker.net