Καβάλα στ’ άλογο …

Σκέπτομαι τι σόι πρωτάθλημα μας περιμένει. Από μακριά φαίνεται ότι δεν θα ‘ναι μια από τα ίδια. Μια πάνω κάτω από τα γνωστά. Όπως μια ζωή ορίζανε τα πράγματα έτσι κι αλλοιώς οι μεγάλοι Ολυμπιακός, Παναθηναίκός, ΑΕΚ. Μας αρέσει ή όχι αυτοί οι τρεις είχαν τον πρώτο λόγο. Απ’ αυτές τις ομάδες εξαρτιότανε το τι πρωτάθλημα θα τρώγαμε στη μάπα. Όλες οι άλλες ομάδες ήταν σε ρόλο κομπάρσου. Δευτεράτζες. Κακό, πολύ κακό, αλλά αυτό ήταν, το λες και σημαδεμένο έργο. Ο ΠΑΟΚ;

Ναι, υπάρχει και ο ΠΑΟΚ σε τούτη τη δόση, μάλιστα παίζει πλέον πρώτο τραπέζι πίστα. Για πρώτη φορά στην Ιστορία. Κι αν περάσει από την Βασιλεία η αυτοπεποίθηση του θα βαρέσει ταβάνι.

Για να επιστρέψουμε στο πρωτάθλημα, δεν έγινε χθες η προγραμματισμένη κλήρωση. Ε, θα βρουν μια μέρα να την κάνουν. Λέγαμε ότι πριν ακόμα αρχίσουν τα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ υπολογίζεται φαβορί, Και μόνο γι’ αυτό αντιλαμβάνεται ο καθένας τη διαφορετικότητα του προσεχούς πρωταθλήματος. Ολοφάνερο. Και πέφτει πολύ λεζάντα για πάρτη της παοκάρας. Έχουν το δικαίωμα να μιλάνε, να τα δίνουν όλα οι παοκάρες δημοσιογράφοι. Και τα γράφουν λες και αναφέρονται στην Μπάρτσα, στην Γιούβε, στην Μπάγερν. Ότι από μακριά βλέπουν ήδη την πλάτη της ομαδάρας οι ΑΕΚ, Ολυμπιακός. Ο άλλος, ο Παναθηναϊκός δεν μπαίνει στο λογαριασμό, είναι στην κατηγόρια της Λαμίας και του Απόλλωνα.

Ποιος Παναθηναϊκός; Κάποτε από τον ΠΑΟΚ έπαιρνε διεθνείς και παικταράδες, Αχιλλέα Ασλανίδη, Άγγελο Αναστασιάδη, Χρήστο Τερζανίδη, Χρήστο Δημόπουλο, Γ.Χ.Γεωργιάδη, Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Σήμερα ο Παναθηναϊκός κουτσοβολεύεται με,,. Πούγγουρα. Ποιος είναι αυτός που τον κάνανε μεταγραφή πρωτοσέλιδη; Δεν τον ήθελε ο ΠΑΟΚ, και αφού τον δάνεισε φιλικά στην Βέροια, και σε μια ομαδίτσα της Πολωνίας, που δεν έπιασε εκεί, τον έκανε πάσα στον Παναθηναϊκό, με την… έγκριση του Αλαφούζου και του Πάιροζ του Ταϊλανδού.

Να έχουμε κατανόηση.για τις παοκάρες που για πρώτη φορά δεν πετάνε σε μαγικό χαλί αλλά πατάνε στο ρετιρέ. Πέρασαν οι γαμημένες εποχές της αδικίας. Μια ζωή μας είχαν στο κυνήγι οι πούστιδοι οι Αθηναίοι. Ε, τώρα είμαστε εμείς καβάλα στο άλογο και δεν μας πιάνει καμιά κουφάλα. Κανένα πρόβλημα κι αν πάθουν τη ζημιά στη ρεβάνς από την Βασιλεία! Μετά από δεκαετίες έχουν εξελιχθεί σε επαγγελματίες στην κλάψα. Και στη δικαιολογία.

Άλλο είναι το ζητούμενο. Αν ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να ξεπεράσει – ψυχολογικά – ένα στραπάτσο από την προβληματική ελβετική ομάδα. Το αναμενόμενο είναι να κερδίσει και στην ρεβάνς. Ζόρικο να πάθει τη ζημιά η ομάδα φαβορί, μάλιστα όταν αυτή είναι ο εύθραυστος στο χαρακτήρα ΠΑΟΚ.

email > freekick@tipsmaker.net