Επιστροφή στο πρωτάθλημα …

Επιστροφή στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη έφαγαν τις μάπες τους, αλλά στην Ελλάδα οι τρεις υποψήφιοι γαμπροί έχουν μόνο νίκες στις τρεις αγωνιστικές. Έτσι κι αλλιώς μέχρι σήμερα τα κατάφεραν οι ομαδάρες μας. Μέχρι εδώ ήτανε, όμως. Τα τρίποντα μας τελείωσαν. Από αύριο Κυριακή κιόλας, το έργο αγριεύει. Θα πέσει ξύλο. Θα χυθεί αίμα. Με τίποτα δεν καθαρίζουν και οι τρεις μαζί. Αναπόφευκτα θα γράψει ο πίνακας τις πρώτες απώλειες.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Στο πρόγραμμα τρία ντέρμπυ, το ένα πίσω από το άλλο και το λουρί της μάνας. Μόνο τα μάτια τους δεν θα βγάλουν οι τρεις λεβέντες.

Έτσι είναι. Το πρωτάθλημα δεν είναι ισογραμμή. Στο δρόμο τους υπάρχουν ανηφόρες, κατηφόρες, απότομες στροφές. Κακοτράχαλες διαδρομές.

Έστω ότι ο ένας από τους τρεις παίρνει και τα δυο ντέρμπυ. Να τον βγάλουμε ήδη πρωταθλητή; Ανέκδοτο. Ούτε φθινοπώρου, ούτε χειμώνα. Έστω ότι ο ένας από τους τρεις χάνει από τους άλλους δυο. Να τον ξεγράψουμε; Σε καμιά περίπτωση. Απλά θα έχει βαθμολογικό μείον. Όπως αυτό θα συμβεί στη συνέχεια και στους άλλους δυο.

Δεν χάνει την ισορροπία της η ομάδα που αληθινά αξίζει το πρωτάθλημα, και μαγκιά της να το απαιτεί. Πρώτον, ακόμα είναι αρκετά ενωρίς. Και, δεύτερον, αν δεχτεί κανείς ότι η παρτίδα παίζεται στα μεταξύ τους ντέρμπυ, υπάρχει και ο βου γύρος.

Η ομάδα κρίνεται στη πορεία όλης της σαιζόν. Όχι μονάχα στη μονομαχία αλά gladiator. Περιμένουμε να μας δείξει τι σόι προετοιμασία έκανε. Αν μετράνε οι μεταγραφές της. Και, τέλος, αν θα βγάζει το μαχητικό πνεύμα που χρειάζεται στα ζόρικα ματσάκια.

Συμπληγάδες Πέτρες οι τρεις προσεχείς αγωνιστικές για το τρίο κιτάρα. Είπαμε. Δεν θα πούμε πρωταθλήτρια την ομάδα που θα περάσει τις Πέτρες και χωρίς τη βοήθεια της θεάς Ήρας, όπως συνέβη με τους Αργοναύτες του μύθου.

Κατά τα άλλα άρχισε κιόλας να παίζει ο εγχώριος τζερτζελές. Η βαβούρα έχει το χώρο της στην τριλογία. Πιάνει δουλειά παραμονές του ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και θα συνεχιστεί μετά και το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

email > freekick@tipsmaker.net