Αυτή είναι η μπάλα …

Η Ρωσία θα πάρει το μουντιάλ! Ποιος το λέει αυτό; Ο μόνος ο οποίος έχει δικαίωμα να το πει. Ποιος; Κι αν δεν σηκώσει το κατσαρόλι η Ρωσία, τουλάχιστον θα φτάσει μέχρι τον τελικό. Ποιος το λέει; Ο μαλάκας.

Ο αιώνιος μαλάκας. Κάποια εκατομμύρια Ρώσοι με το 5-0 στην πρεμιέρα του έργου ανακάλυψαν την μονάκριβη ελπίδα. ”Η ομάδα πήρε φόρα και Πουτάνες στα κρεβάτια σας, γυναίκες στα παιδιά σας, μη σας πηδήξουμε και βρείτε όλες την υγεία σας”.

Ποιος είναι ο αιώνιος μαλάκας; Οι αιώνιοι μαλάκες. Η Νο1 δύναμη της ανθρωπότητας. Που δεν αγνοείται ποτέ και από κανέναν νταραβεριτζή. Πολιτικός, δημοσιογράφος, μπουκ, πατριάρχης, Πάπας, καλλιτέχνης, επιχειρηματίας, ο όποιος απευθύνεται στο πόπολο, λαμβάνει υπ’ όψιν οπωσδήποτε την υπέρτατη αλήθεια του σύμπαντος. Με το πιο μεγάλο ψέμα στο στόμα. Δεν θα πει «ο μαλάκας ο κόσμος». Όχι, ποτέ αυτό. Θα λέει «ο γίγαντας λαός». Ο κυρίαρχος λαός. Ο αγνός. Ο αδικημένος. Τέτοια σάλια.

Επί του θέματος. Γερά παιδιά οι Ρώσοι ποδοσφαιριστές, κάποιοι με ταλέντο μπετατζή, γυμνασμένοι, ντοπαρισμένοι, δυνατά πατήματα στο γήπεδο, όλοι τους αντικομουνιστές. Και ο μαφιόζος Πούτιν να έχει κάνει τα κονέ του με τους φιφατζήδες. Όλα αυτά, όμως, δεν φτάνουν για να την πεις έστω και αουτσάϊντερ την Ρωσία.

Ο πτυχιούχος μαλάκας, ο αδιόρθωτος άσχετος, ο Ρώσος πατριώτης και στο ποδόσφαιρο σαλτάρησε με την πεντάρα στη φουκαριάρα Σαουδική Αραβία. «Πάμε να το πάρουμε» «Έχουμε ομαδάρα», τέτοια κουφά. Και δεν είναι μόνον ο Ρώσος. Τσιμπάει και ο μη Ρώσος. Ο κάθε… πονηρός που μυρίζει κέρδος.

Τι να κάνει ο μπουκ; Αυτός δεν είναι κορόϊδο. Αυτός κάνει δουλειά. Θέλει να κονομήσει, όχι να πάει φυλακή. Διαφοροποιεί τις αποδόσεις υπέρ της Ρωσίας για να αρμέξει στοιχήματα. Γιατί ποντάρει στις εντυπώσεις που προκλήθηκαν μετά το 5-0. Και εν όψει της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου. Κερδίζουν Ρωσία, Ουρουγουάη και περνάνε στους «16».

Χαμηλών πτήσεων ομάδα η Ρωσία. Να, όμως, που με τους μπιρ Αλλάχ έριξε κάργα τσίπλα στα μάτια. Δεν την κρίνουμε μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και τζογαδόρικα. Άλλη η μια προσέγγιση, άλλη η άλλη. Που σημαίνει, τι;

Είδαμε αυτά που είδαμε στο 5-0 της Ρωσίας. Πιθανόν στη συνέχεια η ομάδα να βγάλει πράμα που το ”έχει” και δεν το… ξέρει, και στο φινάλε δεν θα της έβγαινε αν δεν τρακαριζόταν με την συγκεκριμένους Σαουδάραβες.

Αυτή είναι η μπάλα. Απίθανο να βλέπεις το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο ομάδας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Η Ρωσία αν ξαναπαίξει σε δύο μέρες με την Σαουδική Αραβία, θα δούμε άλλο ματς. Και θα σκάσει άλλο αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα. Στην πορεία η Ρωσία να μας δείξει πάλι τις αδυναμίες της, αλλά και να τις κρύψει. Ακόμα και να απλώσει δυνατότητες ανεξέλεγκτες από την ίδια. Γιατί; Να την πάει πρίμα το μουντιάλ. Να την σπρώξει η εξέδρα. Και το αβάτζο της διαιτησίας να περάσει στο αθόρυβο.

email > freekick@tipsmaker.net